Gem Game

A Gem Game egy egyszerű ügyességi játék, melynek célja minél több pont elérése. Pontokat az alsó táblák betelítésével lehet szerezni. A játéktéren elhelyezkedő objektumok a nagy felső tábla, illetve a négy kis alsó tábla. A nagy tábla folyamatosan, egyre gyorsabban, telik meg új oszlopokkal, és ha ez betelt, akkor a játéknak vége van. A felső tábláról eltüntetni oszlopokat az alsó kis táblák egyikébe lehet, melyek közül az aktuálisat a középső kis tábla mutatja, illetve a jelzőtáblák közül az sötétebb. Váltani a kis jelzőtáblákra való kattintással lehet. Tehát ha a “lyuk” fölötti oszlopra kattintasz, akkor az lecsúszik az alsó kis tábla megfelelő oszlopába, és annyi pontot kapsz, ahány színes kis négyzet volt a leejtett oszlopban. A szürke négyzettel jelzett rublikák nem változnak, míg a színes négyzettel jelzett rublikák színessé válnak az alsó táblában.

Az alsó táblák megtöltését segítik, hogy a felső táblát jobbra-balra mozgatni lehet, ha a nagy tábla melletti nyilakra klikkelünk. Az alsó táblát is lehet mozgatni jobbra-balra, ha a kis tábla és a jelzők közötti nyilakra klikkelünk. Illetve forgathatjuk is, ha rá klikkelünk. Ha egy kis alsó tábla azonos színű négyzetekkel betelik, akkor az üressé fog válni. Minden 50. pont után nőni fog az új oszlopok érkezési sebessége.

A játék forráskódja elérhető a GitHub-on.

A játék futtatásához Java szükséges, melyet letölthetsz a http://www.java.com címről.

A játék Java Web Start-tal is indítható, így ha a Java telepítve van a gépeden, és ide kattintasz, a játék a számítógépedre kerül, akár az asztalra is integrálhatod és bármikor futtathatod Internet elérés nélkül is.