Online jelenlét

Végre sikeresen rendbe tettem a munkafolyamataimat, és az általam megosztott információkat. Követelmény volt, hogy alapvetően engem szolgáljon, azaz bármilyen információt könnyen vissza tudjak keresni, de mással is meg tudjam osztani, és közben el tudjam különíteni a Java-s (erre a blogra is publikált) és a személyes tartalmakat. Nézzük, milyen szolgáltatásokat is használok, és mire. Remélem másnak is ad egy-két ötletet, hiszen ezeket használva mindennek megvan a maga helye.

Amennyiben RSS-en akarsz követni, két lehetőséged van:

JTechLog blog RSS

Java tartalmak, összes szolgáltatás - RSS

Használt webes szolgáltatásokról részletesen:

  • GitHub: Jelenleg a blogot és a teljes tartalmat ez szolgálja ki, és használom forráskódok tárolására és megosztására. (JTechLog blog, JTechLog RSS, GitHub web)
  • JTechLog szösszentek a Blogger-en: ide írom a munka közben talált megoldásokat, melyek később is jól jöhetnek. Olyan rövid cikkek, írások kerülnek ide, amiket nem akarok bővebben kifejteni a JTechLogon, csak leírni, hogy legközelebb ne kelljen keresgetni. A “java” tag alatt vannak a Java-val kapcsolatos dolgok. Régebben Tumblr-t használtam, de nagyon sok problémám volt vele. (web, RSS)
  • Twitter: rövid, SMS hosszúságú rövid üzenetek, melyek épp az aktuális tevékenységemet, bosszúságomat vagy felfedezett dolgot tartalmazza. Vagy olyan cikkek, melyet elég egyszer elolvasni, de másnak hasznos lehet. Általában Java-val kapcsolatos, vagy ahhoz közeli dolgokról írok. A webes és mobilos felületét is használom. (web, RSS)
  • LinkedIn: szakmai önéletrajz. (web)

A FeedBurner a feed-eket proxy-zza, és statisztikát készít, hogy mennyien olvasnak.