OpenEAI

A University of Illinois és az OpenEAI Software Foundation bejelentette, hogy megalapítja az OpenEAI Project megalapítását, mely egy Enterprise Application Integration (EAI) kezdeményezés nyílt forráskódú integrációs technológiák kifejlesztésére és tökéletesítésére.

A történeti háttér annyi, hogy próbáltak egy bazi nagy rendszert csinalni (Enterprise resource Planning - ERP), ami átvenné 1500 egyetemi rendszer feladatát, illetve a bonyolultabbakhoz interfészt biztosítana. Jelentős kutatást végeztek a piacon, és helyesen arra következtetésre jutottak, hogy nyílt, szabvány technológiákra kell építeni, mint az XML, Java és Java Message Service (JMS). Ezeken alapulva ki is fejlesztettek egy integrációs metodológiát, melyet megosztottak más érdeklődőkkel is.

Most mindezen eredményeket nyílttá szeretnék tenni, az Apache Projecthez hasonlóan, LGPL, GPL és GFDL licenszek keretein belül.

A project jellemzői a közös kutatás és fejlesztés, az EAI alapjainak megértése és dokumentálása, jó minőségű szoftverek kifejlesztése, és ezek nyílt közzé tétele. Közzéteszik a teljes metodológiát, dokumentációkat, formátumokat, API-kat, referencia implementációkat.

Már alig várom, hogy januárban megnyissák a jelenleg jelszóval védett honlapjukat.