Java blogs

Most vettem észre, hogy a Velocity honlapján kitettek egy linket a Roller oldalára, mely egy weblogging webes rendszer, melyet alapvetően egy cikk példájának írtak, mely megmutatja, hogy lehet a Struts servlet keretrendszert, a Castor JDO perzisztens réteget, az XDoclet kódgenerátort és a Velocity sablonmotort (ragaszkodom a magyar kifejezésekhez :). Az oldal nagyon tanulságos, természetesen egy link is van az eredeti cikkre.

Innen kezdtem el nézelődni, és megtaláltam a nagyszerű java.blogs oldalt, ami egy közösséget szervez Java bloggereknek, a lényeg, hogy a blog RSS formátumban is elérhető legyen. Ekkor mutatja a frissítéseket, rengeteg Java-val foglalkozó naplót, stb. Írtam nekik, szívesen várják, hogy magyarok is csatlakozzanak. Én is megtenném, de most már áttérnék előbb a statikus html-ről valami modernebbre, viszont ahhoz egy állandóan online szerver kéne. Sajna én nem rendelkezem ilyennek, a külföldi ingyenesek meg iszonyú lassúak. Tehát aki esetleg tudna… :)

Ha már tegnap szó esett A Java könyvről, hadd szóljak már arról is, hogy megjelent a J2EE változat is, ami gyönyörű, mindenkinek csak ajánlani tudom. Szó esik benne olyan finomságokról, mint szervletek, JSP, RMI, JNDI, Corba, JMS, Enterprise JavaBeans, JDBC, JTA, XML, JavaMail és JMF. Nem épül az előző könyvre, de szerintem senkinek a polcáról sem hiányozhat.