Sun

Egy kis szünet után visszatértem, és olvasom is a hírt a SuperGamezen, hogy a Microsoftnak az XP-re a Sun JVM-et bele kell raknia 120 napon belül. Igen, erről már írtam, hogy a lassan csőd szélén álló kedvenc cégünknek, a Sunnak, jelentős esélyei vannak a per megnyerésére, de az érdekesség itt inkább a fórum, ahol Lola (nem tudok róla többet), és Kertész Csaba, a csodás, Swinges JDictionary szótárprogram írója vitatkoznak a döntésről. Érdemes elolvasni. Persze én sem bírtam ki, hogy bele ne kotnyeleskedjek.

JDictionary

Itt található egy link is a Swing Sightings oldalra, amely Swing kezelőfelülettel rendelkező Java alkalmazások GUI-ját mutatja be. Nagyon csicsás dolgok vannak itt, érdemes lecsekkolni. Természetesen a JDictionary is szerepel itt a 12. lapon. Hajrá magyarok!

A Prog.Hu-n található három Javas cikk is, mindhárom Sting tollából, az egyik arról szól, hogy a Sun egyszerűbbé és egységesebbé szeretné tenni a Java nyelvet, a másik az EE 1.4-esről ír, míg a harmadik a Nokia Linuxos Java fejlesztőkészletéről.