24-órás programozói verseny

Idén is megrendezik a 24-órás programozói versenyt a BME-n, immár harmadszor. A verseny nemzetközi lesz, hivatalos nyelve az angol. 2003. május 16 és 18 között rendezik meg. Maximum 40 csapat lehet jelen. Ha ennél több csapat jelentkezik (a jelenlegi regisztrációs rendszer még teszt üzem, adatai törölve lesznek), akkor lesz egy elektronikus előválogató, melynek tervezett időpontja 2003. aprilis 12. A nyeremény még nem ismert a szponzorok hiányában, tehát szponzor kerestetik!

Ezen a versenyen voltam tavaly is, meg az előtte két évvel levőn is, és nagyon jól éreztem magamat, mindkétszer harmadik helyezést értünk el a KergeBirge nevű csapattal, Erdei Szabolcs és Klampeczki Zsolt kollegámmal. Az első versenyen egy futball szervert, klienseket és monitort kellett írni, melyek TCP halózaton UTP-vel kommunikáltak. A másodikon egy Mindstorm robotot kellett vezérelni egy labirintusban. Kíváncsian várom, mi lesz a következő feladat!

A részvétel feltétele, hogy a csapat 3 fős legyen, és fel kell tölteni angol CV-t. Mindent lehet hozni, könyvet, szoftvert, hardvert, csak mobilt és Internetet nem lehet használni. A verseny ideje alatt a versenyzők teljesen el lesznek zárva a külvilágtól, ki nem mehetnek, be nem jöhetnek vendégek, és cuccot később bejuttatni sem szabad.

Csizmazia Balázs, a J2EE útikalauz Java programozóknak c. könyv egyik szerzője küldött egy e-mailt, melyben visszajelzést szeretne kapni a könyvről. A levélhez egy kérdőívet is csatolt, amit kitöltve vissza kéne küldeni neki. Akinek esetleg megvan, és olvasgatta, és véleménye van, és közölni szereté a szerzőkkel, az írjon egy levelet nekem, és továbbküldöm neki a kérdőívet.

Felkerültem végre a dmoz.org Open Directory Project oldalra. Ez a project a web legnagyobb, legátfogóbb, hozzáértők által szerkesztett könyvtára. Mégis magyar linkek közül csak 3157 szerepel benne. A könyvtárral több kereső, pl. a Google is szinkronizál.