Fiorano

Nemrég írtam a JMS kapcsán a Fioranoról, no most újra feltűnt a hírekben azzal, hogy csatlakozott az EAI Industry Consortiumhoz, mely egy non-profit csoport, mely támogatja az Enterprise Application Integration-nel kapcsolatos kutatásokat, úgymint szabványok, best practices tanácsok, metodológiák és irányvonalak kifejlesztését, valamint oktatását. A csoportnak már húsznál is több tagja van, persze közte van a Sun is.

Az EAI definíciója, melyet itt találtam: olyan alkalmazások integrálásának folyamata, melyeket egymástól függetlenül fejlesztettek, általában inkompatibilis technológiákat alkalmazhattak, és megmaradtak egymástól függetlenül kezelhetőnek.

A Fiorano fő terméke a FioranoMQ, mely szerintük a leggyorsabb, legskálázhatóbb JMS szerver, illetve a Tifosi, egy Integrator Broker Suite, mely olyan technológiákra épül, mint a JMS, XML, Web Services, SOAP, és a többi.

Ha már annyira az alkalmazásintegrációnál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a Bea Systems is kijött a Weblogic Enterprise Platform 8.1-es verziójával, mely a következő komponenseket tartalmazza: Integration, mely egy keretrendszer alkalmazások integrációjára, mind üzleti logika, mind managelhetőség szintjén, Workshop, ami egy fejlesztői környezet, Portal, portálok üzemeltetésére (Portlet támogatással), és a Server, mely maga az alkalmazásszerver. Megjelent a JProbe 5-ös verziója is, melyben egyrészt a Memory Debugger használatát egyszerűsítették, illetve a Profiler-t gyorsították meg valami iszonyatosan. Ezeken kívül lehetőség van objektumok figyelésére név, szám és méret alapján, PDF riportolásra, távoli analízisre. A csomag tartalmaz egy JavaHelp dokumentációt, illetve tutoriálokat és példákat.