Websphere Business Integration

Ha már ennyire rákattantam az alkalmazás integrációra, nem szabad elmenni amellett sem, hogy az IBM bejelentette a Websphere Business Integration szoftver portfoliójának bővítését. A főbb területek: üzleti folyamatok modellezése és szimulációja, személyek, folyamatok és alkalmazások integrációja, kapcsolódás az ügyfelekhez és üzleti partnerekhez, üzleti folyamatok nyomon követése, illetve ezek hatékonyságának felmérése és növelése. Hogy ezen feladatok mindegyikére legyen kész megoldás, a következő termékeket vezette be: IBM WebSphere Business Integration Modeler, IBM WebSphere Business Integration Server V4.2 és a IBM WebSphere Business Integration Monitor.

Másik vesszőparipám mostanában a web-alapú keretrendszerek, és a Jakarta oldalán megjelent egy újabb, méghozzá Tapestry néven. A következő előnyökkel rendelkezik: újrafelhasználható komponensek, URL és paraméterek helyett metódushívások, könnyű internationalization és localization. Megjelenési réteg, és üzleti réteg elhatárolása, model-view-controller tervezési minta használata.

Még egy vicces dolog, hogy Game Boy Advance (SP)-re is lehet ezek után Java alkalmazásokat fejleszteni, és azokat futtatni. Ehhez egy külön kártya kell, mely egy J-100-as Java procit és M3 dekódert tartalmaz.