Java közösség

Némi kiesés után folytatnám.

Érdekes, hogy a Sun milyen feltételeket szab a védjegyek és logók használatára. Persze ezzel az oldalammal kb. mindet megséretem, pl. a védjegyek csak jelzőként használhatóak (Java helyett Java platform, vagy Java programozási nyelv, Jini helyett Jini hálózati technológia), szóviccek elkerülése (nincs új a nap alatt…), R, TM, SM felsőindexek használata.

Logót sem lehet olyan egyszerűen szerezni, hanem kérvényezni kell, amit pont úgy kell használni, ahogy le van írva. Hogy mennyit kerestem egy normális bögrét…

Ezen kívül elindult egy Sun Java User Group Ambassador program is, mely egy új kezdeményezés, melynek célja nagykövetek kijelölése a Sun és egy JUG között. A nagykövet feladata a legújabb Java technológiák figyelemmel követése, és azok előadása a JUG tagjainak (legalább évente négyszer, legalább 25 tag előtt), melyhez rendszeres időközönként a Sun-tól kap anyagokat. Írtam is nekik vagy két hete, de nem jött válasz.

A JUGok (Java User Group) emberek egy olyan csoportja, kik érdeklődnek a Java nyelv és technológiák iránt, és rendszeresen találkoznak (akár virtuálisan is) a tapasztalataik, ötleteik megosztása céljából, problémáik megoldására.

Magyarországon is van három JUG, kettő a Debreceni Egyetem keretin belül (Java Fun Club, JFC ENTERPRISE - JFCE) melyeknek végzős koromban én is tagja voltam, illetve Budapesten a Hungarian Java Users’ Group (Java Felhasználók Társasága), mely keretében jelentkeztem a nagyköveti programra. 1996-ban alakult, tevékenysége főleg online, azaz a levelezőlista és honlap használatára korlátozódik. Jelenleg 51 tagot számlálunk, de te isbeléphetsz, ha rendszeresen használod a listát!