JavaOne

2003. június 10 és 13 között rendezik meg a következő JavaOne konferenciát, San Franciscoban, Kalifornia államban. Több mint 200 előadás lesz, különböző témákra osztva, mint Core Technology, mobil eszközök, vállalati alkalmazások, webes alkalmazások, web szolgáltatások, asztali alkalmazások, hálózati technikák, technológiák és sikersztorik. Ez évi rendezvény egyik újdonsága Hands-on Labs-ok, melyek 2 órás gyakorlati előadásokkal mutatják be az új technológiákat.

JavaOne

Információk is szivárognak ki, méghozzá egy új fejlesztőeszközről, mely egyszerűsítené a fejlesztést, grafikusan megtámogatva a leggyakoribb feladatokat. Főbb jellemzői a moduláris komponensek, XML és természetesen korunk leghangzatosabb technológiája, a web szolgáltatások támogatása.

Az IBM által felvásárolt, és mint külön brandként futó Rational több új eszközt jelentett be, ahogy a Prog.Hu és a HWSW.hu is írja. Rational Rapid Developer egy vizuális modell-alapú fejlesztői környezet és képes a Rose modellekből J2EE alkalmazást gyártani. Az XDE Tester, ami Eclipse alapú, Java kliensek és webes alkalmazások tesztelést támogatja majd. A Extended Development Experience az XDE termékcsaládot integrálja az elterjedtebb fejlesztőkörnyezetekbe. Az XDE Developer pedig egy komplett tervező- és fejlesztőeszköz, mely integrálja a különböző alkalmazásokat, megóva minket a kapcsolgatásoktól, segítve az alkalmazások, nézetek közti szinkronizációt. Együttműködik a IBM WebSphere, Eclipse, és Microsoft Visual Studio .NET környezetekkel is. A DeveloperPlus ehhez képest egy vizuális debuggerrel bővebb.