Könyvespolcom

Készítettem egy fényképet a könyvespolcomról, mintegy referenciaként, hogy a neten kívül mi alapján tájékozódom a Java világában. Nagyon sok könyvet a Számalk Továbbképzésnek köszönhetek. Jelenlegi kedvenceim ezekből:

  • Martin Fowler, Kendall Scott: UML Distilled: A Brief Guide to the Standard Object Modeling Language (3rd Edition) - nagyon jó, gyors, de mégis alapos áttekintés az UML leggyakrabban használt jelöléseiről. Könnyen olvasható, humoros.
  • Nyékiné Gaizler Judit: Java 2 Útikalauz Programozóknak - egy időben sokáig naponta forgattam. Ennek most jelent meg a Java 5-tel foglalkozó kiadása, generikusokkal, annotációkkal, stb.
  • Anil Hemrajani: Agile Java Development with Spring, Hibernate and Eclipse (Developer’s Library) - az elsőhöz hasonlóan szintén gyorsan olvasható könyv, mely rövid bevezetést nyújt az agilis szoftverfejlesztés és a leggyakrabban használt Java eszközök világába.
  • Pro EJB 3: Java Persistence API: A JPA miatt erre is gyakran van szükségem. Nagyon részletesen bemutatja a JPA-t, és tanácsokat is ad, hogyan kéne jól használni.

Könyvespolcom