Garmin Nüvi POI-k

Kb. negyedévente feltöltöm a Garmin Nüvi 250 eszközömre a Geocaching.Hu összes pontját, teljes leírással, valamint a Speedcams összes pontját. Ennyi idő alatt pont el is felejtem, hogyan kell, így leírom, hogy többet ne kelljen kikisérleteznem.

A Geocaching oldalról le kell tölteni a ládákat, de ahhoz, hogy a ládaleírások is benne legyenek, át kell írni a Leírás sablon mezőt a következőképpen:

<field name="nev"  length="24"/> (<field name="tipus"/>)
Elhelyezés dátuma: <field name="elrejtes" format="Y.m.d H:i"/>
<field name="leiras"/>

Ekkor válasszuk a .gpx formátumot. A letöltött XML állomány nem biztos, hogy well-formed XML, ezt ellenőrizzük valamilyen eszközzel (pl. XMLStarlet), és javítsuk.

Ha megvan, nevezzük el valamilyen néven, ez fog megjelenni a Nüvi-n. Legyen ez pl. cachesYYYYMMDD.gpx.

Ezután kell elindítani a Garmin POI Loader programját, melynél a Mentési opcióknál az Egyéni mappát kell kiválasztani. Adjuk meg a forrás könyvtárat és a cél könyvtárat. A generált poi.gpi állományt nevezzük át nekünk tetszőnek, és töltsük fel a Nüvi Garmin\Poi könyvtárába.

Ekkor a Nüvi-n a Hova/Extrák menüpontban kiválaszthatjuk az összes Geocaching pontot, és a “Több info” gombra kattintva olvashatjuk a teljes ládaleírást. 

A Speedcams oldalról letöltött txt állományt nevezzük át csv állománnyá, majd a POI Loader-rel csináljuk meg ugyanazt, mint előbb a gpx állománnyal.

Amire vigyáznunk kell:

  • Ha a POI Loader nem eszi meg a gpx állományt, valószínűleg nem well-formed XML
  • A gpx és csv állomány neve fog a Nüvi-n megjelenni, a gpi állomány nevétől függetlenül.