Konferenciák, események

Ezen posztban egy pár eseményt, konferenciát szeretnék kiemelni, amelyek esetleg érdeklődésetekre tarthat számot.

Az e-nnovation konferencia 2010. szeptember 23-24 között lesz Lengyelországban (Poznań), amely az e-commerce szektor új fejlesztési irányait és új tendenciáit fogja bemutatni. Várják a webáruházak tulajdonosait, az e-kereskedelmi cégek vezetőit, valamint az e-commerce alkalmazás stratégiai és fejlesztési igazgatóit. A konferencia hasznos lenne mind az értékesítőknek mind a marketing szakértőknek, a Public Relations-ért és az ügyfelekkel való kapcsolatért felelős munkatársaknak, mind az IT üzletág alkalmazottainak, akik programokat készítenek a webáruházak számára. “Start with e-nnovation” címen versenyt szerveznek mindazoknak, akik szeretnének saját üzletet indítani az IT üzletágban, különösen e-commerce-ben. A legjobb ötlet megvalósítására és későbbi fejleszéstére 10 000 eurós nyeremény jár.

A Java Developers’ Day 2010 szintén Lengyelországban (Krakkó) kerül megrendezésre 2010. október 7-8 között, mely kifejezetten a Java platformról szól. Linda Rising, mindenki által ismert, főleg Agile-lal, programozási paradigmákkal, objektum orientált szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakértő, fog előadást tartani. Ted Neward az előadásával ismét megtiszteli a konferenciát. Neward független tanácsadó, aki az Enterprise rendszerekre specializálódik, akár a legnagyobb vállalatok számára, akár kis cégeknek; az általánosan elismert “Effective Enterprise Java” c. könyv és más kiadványok szerzője is.

A Devoxx 2010 konferencia 2010. november 15-19 között megrendezve Belgiumban, Antwerpenben. Igazából itt szinte nincs olyan Java-s témakör, ami nem lesz megemlítve, érdemes megnézni a programot az esemény honlapján.

Marhefka István szakmai blogján megemlíti a WebExpo konferenciát, mely Prágában lesz 2010. szeptember 23-25 között. Közép-Európa legnagyobb webbel foglalkozó konferenciája, fókuszban a webfejlesztés, design, az internetes businessek és az agilis szoftverfejlesztés.

És ne feledkezzünk meg kis hazánkban tartott JUM szakmai estekről sem. A legközelebbi alkalom 2010. szeptember 15-én lesz, helyszíne 1119 Budapest, Mérnök u. 39. A program még alakulóban, de amint végleges lesz, minden lehetséges csatornán próbáljuk hirdetni.