HOUG 2014

A HOUG ismét megrendezi a Magyarországi Oracle Felhasználók Konferenciáját 2014 március 24 és 26 között Siófokon. Érdekessége, hogy a konferencia nulladik napja egy ingyenes Java konferencia is, melyet a HOUG.j, a HOUG Java Szakosztálya szervez. Akik remek meetupot is hosztolnak DPC-HOUG.j JavaBar néven. Idén én is adok elő 16:00 - 16:30 között Continuous Delivery: Problémák és megoldások címmel. Alább az előadásom bevezetőjét olvashatjátok.

A Continuous Delivery bevezetése nagyvállalati Java környezetben fejlesztett, több modulból álló alkalmazás esetén nagy kihívást jelenthet. Gondoljunk csak a branchek használatára, az Ant korlátolt képességeire, a Maven SNAPSHOT és repository kezelésére, a release pluginra, az adatbázis séma verziózására, vagy akár az integrációs teszt esetek sebességére. Előadásomban ezen problémás részeket igyekszem azonosítani, és alternatív megoldási javaslatokat adni. Nincsenek általános igazságok, a Continuous Delivery egy szemléletmód, folyamatos tanulás és fejlődés.

A következő előadásokat hallgathatjátok meg 14:00-tól:

  • JavaEE Application Security - Minden, amit az alkalmazásbiztonságról a fejlesztőknek érdemes tudni. – Schaffer Krisztián, security analyst, Cloudbreaker Company
  • JavaSE 8 újdonságok – Elek Márton, DPC Consulting Kft
  • JavaEE 7 újdonságok – Varga Péter, tanácsadó, DPC Consulting Kft.
  • Az Apache Maven élete és halála – Cservenák Tamás, Sonatype // Nexus fejlesztő
  • Continuous Delivery: Problémák és megoldások – Viczián István, vezető fejlesztő, IP Systems
  • Android és JavaEE: légy REST! – Auth Gábor, senior architect

Jelentkezni itt lehet.

Viczián István a Magyarországi Oracle Felhasználók Konferenciáján