HOUG 2016 szakmai nap meghívó

A HOUG idén is megrendezi őszi szakmai napját. A rendezvény időpontja 2016. október 11., a helyszín Magyar Telekom Székház, 1013 Budapest, Krisztina körút 55. A rendezvényen való részvétel (idén utoljára) ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A program 9:00-kor kezdődik Dr. Magyar Gábor, a HOUG elnökének megnyitójával, majd Molnár Balázs tart egy előadást “My Life and Cloud” címmel.

Utána a program három szekcióban folytatódik, mint Java & Middleware, BI & Applications, valamint DB & Infrastructure. A részletes programról itt tájékozódhatsz. Lesz szó Oracle Middleware megoldásokról, Oracle Commerce Platformról, WebLogic Serverről, microservice-ekről, JSON-ről, Dockerről, cloudról. Sőt lesz egy Java Coding Workshop is.

Én is adok elő 10:10-től “Üzemeltethető Java alkalmazások” címmel.

Manapság a microservices architektúrák elterjedésével, a felhős megoldások térnyerésével és a DevOps gondolkodásmód divatba jöttével egyre nagyobb az igény arra, hogy a Java alkalmazások könnyen üzemeltethetők legyenek. Bár régóta válasz erre a JMX, nem terjedt el annyira, és az igények túlnőttek rajta.

Az üzemeltetők (különösen, ha az üzemeltetésben fejlesztők is részt vesznek) nem fekete dobozként akarnak tekinteni az alkalmazásra, hanem megfigyelni, sőt, beavatkozni is szeretnének. Látni akarják, hogy az alkalmazás külső kapcsolatai (pl. adatbázis, cache, sorok, webszolgáltatások, stb.) rendben vannak-e. Az alkalmazás milyen paraméterekkel lett elindítva. Különböző értékeket, statisztikákat akarnak kinyerni. Ezeket már meglévő monitoring eszközökbe akarják bekötni. Sőt, support keretében akár éleseben futó alkalmazás működésébe beavatkozni.

Lássuk, hogy erre milyen eszközök vannak, milyen elvárásaink lehetnek, és hogyan tudunk akár saját metrikákat, eseményeket definiálni. Lesz szó RESTful webszolgáltatásokról, Spring Bootról, Metricsről, parancssorról, stb.

Regisztrálj te is, és gyere el!